πατέντα : φτιάξε μόνος σου κατσαριδοκτονο

4:07 π.μ. kyr kal 0 Comments

Αν δείτε κατσαρίδες να κυκλοφορούν στο σπίτι αρχικά δεν πρέπει να σας πιάνει πανικός. Σκεφτείτε πως σε άλλα μέρη του κόσμου οι κατσαρίδες αποτελούν, κρατσανιστό έδεσμα. Ωστόσο εσείς ζείτε στην Ελλάδα και αντιπαθείτε τις κατσαρίδες. Υπάρχουν τρόποι απλοί, οικονομικοί και οικολογικοί αν έχετε κατσαρίδες να τις εξολοθρεύσετε όσο κοιμάστε, ή επιτόπου όταν τις δείτε, να τις απομακρύνετε από το σπίτι και να μην τους δώσετε λόγο να σας επισκέπτονται.





Εξολοθρεύστε τις κατσαρίδες όσο κοιμάστε
Βράστε πατάτες και αβγά και αγοράστε βόρακα από το φαρμακείο. Ανακατέψτε τα υλικά και λιώστε τα και κάντε μπαλάκια που θα βάλετε εκεί που κυκλοφορούν οι κατσαρίδες. Δηλαδή σε όλες τις σκοτεινές και υγρές περιοχές, όπως κάτω από τους νεροχύτες της μπανιέρας και της κουζίνας, πίσω από πλυντήρια και στεγνωτήρια, γύρω από το ψυγείο και πίσω από κάθε συσκευή. Ανανεώστε το μείγμα μετά από 6 μήνες.
Ανακατέψτε βόρακα με ίση ποσότητα ζάχαρης και απλώστε το μείγμα στα σημεία που έχετε δει κατσαρίδες.
Προσοχή: το μείγμα κοντά στις κατσαρίδες και μακριά από τα παιδιά ή κατοικίδια ζώα!
Ανακατέψτε ίσια μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης άχνης και αφήστε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο στα σημεία που κυκλοφορούν κατσαρίδες. Ο συνδυασμός σόδας και ζάχαρης είναι θανατηφόρος για τις κατσαρίδες.
Εξολοθρεύστε τις κατσαρίδες επί τόπου
Εξολοθρεύστε τις κατσαρίδες επί τόπου
Κάντε ένα μείγμα νερού με σαπούνι και ψεκάστε τις κατσαρίδες όταν τις εντοπίσετε. Το σαπουνόνερο τις εξουδετερώνει.
Χρησιμοποιήστε φωτιστικό οινόπνευμα (μπλε) ή οινόπνευμα με γλυκερίνη και ψεκάστε τις κατσαρίδες επί τόπου κατσαρίδες. Το οινόπνευμα και ειδικά το φωτιστικό είναι ιδιαίτερα τοξικό πάνω στα έντομα.
Καθαριότητα
Βασικό είναι να διατηρείτε το σπίτι πολύ καθαρό. Οι κατσαρίδες εμφανίζονται σε χώρους που έχουν ήδη ρυπανθεί με περιττώματα από άλλες κατσαρίδες.
Τρίψτε τα πατώματα των υπογείων με διάλυμα χλωρίνης και καυτού νερού αρκετές φορές το χρόνο. Αν είδατε μια κατσαρίδα θα πρέπει να αρχίσετε να σκουπίζετε και να σφουγγαρίζετε συχνότερα και καλύτερα. Χρησιμοποιείστε απορρυπαντικό ή απολυμαντικό και καθαρίστε καλά την περιοχή που κυκλοφορούν για να αποφύγετε την επανεμφάνισή τους εκεί. Σε τσιμεντένιους τοίχους και πατώματα χρησιμοποιήσετε χλωρίνη με νερό. Στις πιο δύσκολες περιοχές χρησιμοποιήστε αντιβακτηριδιακά υγρά και βούρτσες.
Καθαρίζετε όλα τα υπολείμματα τροφών από τους πάγκους, τα τραπέζια και όλες τις περιοχές του σπιτιού και αποθηκεύετε τα τρόφιμα αντί να τα αφήνετε στον πάγκο ή το τραπέζι της κουζίνας. Πετάτε καθημερινά τα σκουπίδια.
Τακτοποιήστε και αν δεν τα χρειάζεστε ανακυκλώστε τα άχρηστα πράγματα όπως, τα χαρτιά, παλαιές εφημερίδες, τις πλαστικές τσάντες από ψώνια και τους φακέλους.